Doe Mee!

Heb je gelezen over onze eerste discussie-sessie voor het Joods Manifest? Heb je bij jezelf gedacht: hoe kan ik deel uitmaken van dit spannende onderzoek? Nou, dat is gemakkelijk! Het enige wat je hoeft te doen is je aanmelden en komen opdagen.

Online en Face-to-Face Sessies!

Face-to-Face: Elke vierde maandag in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam, van november 2022 tot mei 2023, aanvang 19.00 uur en einde 21.00 uur.
Online: Elke derde zondag op Zoom, van 13:00-14:30 uur.

Ben Ik Joods Genoeg?

Ben ik Joods genoeg om mee te doen? (Het antwoord is waarschijnlijk ja) Ik ben niet religieus… (Joods genoeg) Ik ken geen andere Joden… (Joods genoeg) Ik heb een Joodse vader of één Joodse grootouder… (Joods genoeg) Ik ben bekeerd tot het Jodendom…. (Joods genoeg) Ik weet helemaal niets van Joodse dingen af… (Joods genoeg) Ik heb gisteren spareribs gegeten… (Joods genoeg) Mijn specifieke zorg staat niet op deze lijst en dat maakt me super nerveus!!! (Mazal tov! Je bent waarschijnlijk heel erg Joods)

Wat is Het Joods Manifest?

Wat is het Joods Manifest? Het is een verkondiging van onze angsten, dromen, verlangens en eisen voor Joodse cultuur in Nederland. Het is aan ons die op te stellen en erover te discussiëren. En dat doen we samen met jou, op de meest Joodse manier die we konden bedenken: discussie en analyse – chevrutah-stijl.

Als je niet weet wat chevrutah betekent, geen zorgen. Velen van ons wisten dat tot voor kort ook niet. Chevrutah betekent gemeenschap, als in fellowship of the ring, alleen Joods. Het is een boeiende en leuke manier om te leren. Als bonus wordt het proces mooier en interessanter naarmate je langer samen studeert.